Skip to main content

TEN DOELESTRAAT 2
8433 MIDDELKERKE - SLIJPE

0475591052

Een gezellige b&b in Slijpe dicht bij de kust

Activiteiten

Enkele uitgelichte activiteiten in de streek

Sportieve uitdagingen

Fietsknooppunten

B&B Ten Doele is gelegen aan fietsknooppunt Kust 50, en is de perfecte start voor een leuke fietstocht langs polders en kuststreek.

We helpen jullie graag verder een leuke fietstocht uit te stippelen. Kaarten en brochures op aanvraag. We hebben ook 2 fietsen die we gratis ter beschikking stellen en er is de mogelijkheid om eigen fietsen te stallen.

fietsverhuur : wheelsnieuwpoort.be

In Middelkerke start de mooiste en best aangeduide permanente MTB-route van de kust !

Solex experience

De Solex is een prachtig stukje Frans erfgoed dat na de oorlog hét symbool werd van herwonnen vrijheid en vertrouwen in de toekomst. Het geluid van het 2-takt motortje dat vooraan op het fietsframe gemonteerd zit, is nergens anders mee te vergelijken.

Bij Solex Experience zijn we zowel gespecialiseerd in arrangementen als vrije verhuur. Hier gaan nostalgie, een snuifje Franse flair en cultuur hand in hand. Het woord ‘experience’ maakt niet voor niets deel uit van onze naam. Bij ons draait alles immers om ‘beleving’.

Surfclub "De Kwinte"

Surfclub Westende|Nieuwpoort is een familiale club waar je terecht kan voor surflessen, surfkampen, huur van materiaal van verschillende watersporten op zee... of gewoon om te genieten van een hapje en drankje.

De Kegel X - Treme

De Kegel X-treme biedt heel wat leuke attracties aan zoals:

  •  bowling
  •  indoor minigolf
  •  formule E-karting
  •  laser shooting
NIEUW! Space Station Tiberia
virtual reality escape room

Space Station Tiberia is een VR (virtual reality) ervaring, het spel sluit volledig aan bij een escape room ervaring maar dan in een volledig virtuele wereld. Neem deel aan een ervaring waarbij je met meerdere personen wordt ondergedompeld in virtual reality en moet samenwerken, gedurende in totaal dertig tot vijfenveertig minuten!

PADEL ON THE BEACH

padelclub

Zowel leden als niet leden, jong of oud: padel, tennis, pickleball of gewoon om te chillen op het heel ruim zonneterras (mét springkasteel) .

Recreatie

Kinepolis Oostende

Kinepolis Oostende opende de deuren in 2007 en is hiermee de jongste Kinepolis vestiging.

De bioscoop beschikt over 8 zalen en een capaciteit van 1752 stoelen.

Kinepolis Oostende is partner van Filmfestival Oostende en speelt een primordiale rol in het Oostendse leven aan zee.

Het bezoeken waard

Brouwerij Jus de mer

JUS DE MER  staat voor artisanaal brouwen met behoud van traditie waarbij kwaliteit altijd op de eerste plaats komt.

Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak

Brugge

Brugge is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

De gekende reien die door de stad kronkelen, de musea en de mooie historische gevels maken van de stad haast een openluchtmuseum. 

Oostende

Oostende en z'n haven zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.  De typische vis-kraampjes op de kaai, de mercator, het gezellige centrum met winkelstraten.

Oostende is een bruisende stad met heel wat activiteiten in het casino of op de lange zeedijk en het strand, een mooie bioskoop en talrijke musea.

Diksmuide

De IJzertoren en de Dodengang zijn herinneringen aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog in Diksmuide. Beide bevinden zich in theorie wel op het grondgebied van de Diksmuidse deelgemeente Kaaskerke.

In Diksmuide bevindt zich ook het voormalig klooster van de Zwartzusters van Diksmuide.

De gemeente telt een aantal begraafplaatsen met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Op de Duitse militaire begraafplaats staan de beroemde beelden van Käthe Kollwitz: Het treurend ouderpaar.

Nieuwpoort

Nieuwpoort is een echte historische stad, met een buitengewoon rijke geschiedenis die je van een kuststad niet zou verwachten.

Je vindt er de grootste jachthaven van Noord-Europa. Nieuwpoort wordt vaak de hoofdstad van de verse vis genoemd wordt.